Blog

Blog, Prevencija, Vakcinacija pasa, Veterinar, Zanimljivosti, Zdravlje, Zdravlje psa

Kako je Živka pobedila štenećak

March 7, 2019, Author: Gravida Veterinarska ambulanta
štenećak

U novom tektsu donosimo Vam interesnatnu i napetu priču o borbi za život jednog od naših brojnih pacijenata. Naime, u ambulantu nam je dovedena kuca po imenu Živka sa vrlo nespecifičnim simptomima. Blagi iscedak iz nosa i kašalj, a nakon drugog dana javili su se i gastrointerstinalni simptomi, a temperatura je bila blago povišena. Tada smo predložili test na štećenak.

Živka ima godinu i po dana i nije vakcinisana. Urađeni test je nažalost bio pozitivan. Preostalo je jedino da se zajedno sa Živkicom i njenim vlasnicima upustimo u dugu i neizvesnu borbu. Živka je svakodnevno primala terapiju kojom smo nadokanađivali tečnost, sprečavali pojavu sekundarne bakterijske infekcije, olakšavali joj disanje i podizali imuni sistem za borbu sa ovom teškom bolešću.

Prvih par dana stanje je bilo isto, ali je nakon petog dana terapije Živka počela lakše da diše, pokazala je želju za hranom i počela da maše repićem.  Ovaj mali pas se uz našu pomoć i pomoć svojih vlasnika izborio sa virusom, pobedio i ozdravio. Neizmerno zadovoljstvo i sreća koje osetimo posle svakog uspešno rešenog slučaja ispunilo je našu ordinaciju. Sa druge strane želimo još jednom da aplelujemo na sve da je vakcinacija preko potrebna ne bi li se ovakve situacije izbegle.

Vakcinišite svoj pse protiv zaraznih bolesti, jer kada pas oboli, terapija je dugotrajna i veoma neizvesna. Veterinarska ambulanta Gravida je tu za sve savete i potrebne usluge.