Blog

Blog, Ogrlica protiv buva, Veterinar

Da li je ogrlica protiv buva delotvorna?

January 16, 2019, Author: Gravida Veterinarska ambulanta

Da li je ogrlica protiv buva delotvorna?

Tehnologija okovratnika (da, okovratnici protiv buva sada imaju tehnologiju) je prešla dug put. Kao i kod mobilnih telefona, automobila, starije verzije i dalje mogu obaviti posao, ali nove tehnologije mogu poboljšati performanse.

Danas vlasnici kućnih ljubimaca imaju veliki izbor novih mogućnosti koji rezultiraju učinkovitom, dugotrajnom prevencijom protiv buva koja je jednostavna koliko i pričvršćivanje ogrlice. Nanošenje ogrlice traje nekoliko trenutaka, a zaštita može trajati mesecima.

Današnje ogrlice protiv buva omogućavaju aktivno nanošenje sastojaka koji ubijaju ili odbijaju buve.

Stariji dizajn ogrlica oslanja se na oslobađanje sastojaka sa jakim mirisom kako bi odbili ili ubili buve. Novija tehnologija omogućava ogrlicama da rade kao brana koja oslobađa kontrolisanu količinu vode: aktivni sastojci teku iz područja visoke koncentracije i skladištenja (sama ogrlica protiv buva) do niske koncentracije (telo i dlaka vašeg ljubimca). Buve se ubijaju kada dođu u kontakt sa aktivnim sastojcima.

Ogrlica ispušta aktivni sastojak kontnuirano sve do trenutka kada treba da bude zamenjena. Neophodno je da ogrlica bude postavljena tačno prema uputstvima za upotrebu kako bi bila učinkovita.

Da li ogrlica zaista deluje?

Da! Ove ogrlice su specijalno dizajnirane da ubijaju buve. Neke ogrlice ubijaju samo odrasle jedinke dok su neke usmerene i na buve u ranijim stadijumima razvoja. Ogrlice mogu i da odbijaju buve. Ovo je važno naglasiti pošto i odbijena buva ne može da ujede i prenese zarazu. Stoga kupuje ogrlice proizvođača koji su testirali svoje ogrlice.

Praktičnost ogrlice protiv buva olakšava vam da zaštitite svog ljubimca. Nakon prilagođavanja vrlo brzo, psi, mačke i vlasnici mogu se vratiti svojim životima uz minimalan stres i gnjavažu. Pravilno prijanjanje je ključ za dobijanje najboljih rezultata od ogrlice. Uvek pratite uputstva proizvođača, ali imajte na umu ove opšte napomene.

 

  • Okovratnici moraju biti pravilno postavljeni i primenjeni, proverite oznaku proizvoda za detalje
  • Obeshrabrujte žvakanje i grižene delova koji vire
  • Redovno proveravajte da li je okovratnik prikladan, posebno kod ljubimaca koji još uvek rastu
  • Izvadite i zamenite ogrlicu prema preporuci proizvođača
dog flea

Da li su ogrlice protiv buva pravo rešenje za vašeg ljubimca?

Vlasnici kućnih ljubimaca koji odaberu ogrlice mogu to učiniti iz sledećih razloga:

 

  1. Lako se nanosi
  2. Bez perioda čekanja / sušenja
  3. Ekonomično
  4. Lako za korišćenje
  5. Nije potreban recept

Dugotrajne ogrlice protiv buva i krpelja idealne su za vlasnike koji često propuštaju mesečne tretmane protiv buve, imaju puno obaveza na poslu i kod kuće i imaju kućne ljubimce koji vole avanture na otvorenom.

Konsultujte svog veterinara za mišljenje i oslušnite šta drugi vlasnici kućnih ljubimaca preporučuju.